RYB: De kracht van visualisatie!

Velen onder jullie vragen zich waarschijnlijk wel eens af wat je nu net moet doen om jouw droom te verwezenlijken. Misschien wil je wel een kasteel, een groot stuk grond, veel tijd met familie, een nieuwe auto, een groot feest, enzovoort.

Je kan natuurlijk denken dat je dan heel hard moet werken of dat je moet hopen op een suikertante die je eens een centje toesteekt, maar wat is het nu eigenlijk echt? 

Wel, de beste manier om te verwezenlijken wat je wil is door gebruik te maken van een bepaalde procedure. Het is namelijk zo dat je niet moet wachten op geluk of dat je moet hopen dat het gewoon zal gebeuren zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. 

Nee, zoals ik dus zei is het belangrijk om gebruik te maken van een procedure. Deze procedure leg ik hieronder uit aan de hand van drie zeer gemakkelijke maar inspirerende stappen.

Stappenplan

Stap 1: Maak het concreet

Weet precies wat je wil. Het is belangrijk om zeer concreet te zijn want ieder persoon geeft een andere invulling aan ‘veel’ geld, ‘meer’ vrije tijd, enzovoort. Je moet in dit soort zaken specifiek zijn en echt concreet maken wat jij wil. Je moet dus een getal kleven op ‘meer’ geld en duidelijk maken hoeveel dagen je vrij wil in de week. 

Stap 2: Schrijft het op

Je gaat opschrijven wat je wil en wanneer je dat wil. Je zal dus concreet gaan bepalen tegen wanneer jij dat ene bereikt wilt hebben. Door dit te doen kan je je op jouw einddoel focussen.

Stap 3: De visualisatie

Je gaat beginnen met visualiseren, je gaat jouw droom dus als het ware voor jou zien door gebruik te maken van jouw verbeelding. Je moet dromen en datgene dat je wil bereiken moet je in jouw gedachten hebben. 

Je droomt het op die manier dat het echt lijkt. Je zal merken dat jouw brein op zoek gaat gaan naar manieren om jouw droom te gaan verwezenlijken. Het is namelijk zo dat als je aan iets denkt dat je een magneet gaat worden voor informatie over jouw droom. Je gaat er bewuster mee omgaan en je gaat er veel meer mee in contact komen. Bijgevolg ga je ook sneller ontdekken welke stappen je moet ondernemen om jouw droom te verwezenlijken. 

Ga in de actie

Natuurlijk is het wel belangrijk om in de actie te gaan. Jouw brein gaat je vertellen wat je moet doen en wat de snelste weg is om te bereiken wat je wil. Hierop ga je dan jouw focus leggen en in de actie gaan. Je focust je op wat je wil bereiken en hierna zal alles gemakkelijker verlopen, maar je zal keuzes moeten maken. 

Als we kijken naar topsporters of mensen die enorm veel bereikt hebben zien we een gemeenschappelijk iets namelijk zeer veel focus. Het is zeer belangrijk om naar documentaires en boeken te lezen over personen die reeds meer bereikt hebben als jij.

Door dit te doen zal je zelf ontdekken hoe belangrijk focus is en wat de kracht van visualisatie echt is. Door je hierdoor te inspireren zal je in staat zijn om jouw mindset te veranderen en ervoor te zorgen dat jij jouw dromen kan verwezenlijken.

Boekentip

Visualisatie

De boekentip van deze week is Think & Grow Rich van Napoleon Hill. Dit boek werd geschreven in 1937 en is één van de meest gewaardeerde motiverende boeken aller tijden. Think and Grow Rich onthult de geldmakende geheimen van honderden van de meest welvarende mensen in Amerika. 

Dit boek maakt duidelijk hoe denken en visualisatie jouw leven kan bepalen. Jouw verwezenlijkingen staan in nauw verband met jouw denken en het is dus belangrijk om dit op de correcte manier te doen.

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Gerelateerde posts