RYB: De virus proof mindset tegen corona

We kunnen er niet omheen dat corona momenteel de wereld overheerst. Maar, hoe gaan wij als leiders hiermee om en wat kunnen we doen? In deze episode van Rock Your Business geef ik enkele concrete tips over hoe je als zaakvoerder corona kan tackelen.

Tackle corona met deze tips

Tip 1: Zorg dat je kalm blijft alsook bedachtzaam. Denk na en maak een plan, niemand is gebaat bij paniek.

Tip 2: Blijf communiceren met je personeel, communicatie is superbelangrijk. Niets is voor jouw personeel zo vervelend als tijden van onzekerheid. Breng duidelijkheid over taken, werkuren, etc.

Tip 3: Blijf jouw klanten ondersteunen. Heel veel bedrijven gaan in lockdown, maar als je stopt met communiceren naar jouw klanten gaan ze jouw vergeten. Als je blijft communiceren met jouw klanten ga je hier zeker de vruchten van plukken als de economie herleeft.

Tip 4: Cash, cash en nogmaals cash. Zorg dat je liquiditeit goed zit. Het is zeker het moment om je kosten te bekijken, maak een cashplanning, etc.

Tip 5: Clean-up en catch-up. Neem projecten die al te lang blijven liggen weer op, start met de optimalisatie, bestudeer nieuwe programma’s, …

Weet dat de economie niet stopt, het gaat gewoonweg trager gaan. Je zal zeker kunnen blijven werken alsook verkopen maar het gaat meer tijd in beslag nemen.

The E-Myth

Boekentip van de week: The E-Myth of The E-Myth Mastery van Michael E. Gerber

Wie is Jarno De Smet?

Jarno De Smet is een ondernemer “pur sang”. Geboren en getogen in een familie van ondernemers, is het ondernemen hem met de paplepel ingegeven. Zijn eerste bedrijf startte hij op zijn 24ste. Dit was in een mum van tijd een groot succes en behoorde tot de top van zijn sector. Vandaag begeleid hij ondernemers in diverse sectoren.

Hij werkt aan de hand van de 5 pijlers van ondernemen namelijk strategie, marketing, sales, management en cashflow. Door de processen te verbeteren, zal jouw bedrijf op een gestructureerde bedrijf groeien. Met als resultaat: meer omzet, meer winst, meer cashflow en een beter team zodat jij meer vrije tijd krijgt.

Meer afleveringen van Rock Your Business bekijken?

Klik dan hier!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Gerelateerde posts