Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ken jij jouw cijfers?

Ken jij je cijfers? Weet jij waar je staat? Als ik je deze vraag 5 jaar geleden had gesteld was je antwoord waarschijnlijk ‘neen’ geweest. Waarom ‘neen’? Wel, je moest waarschijnlijk nog met je facturen naar de boekhouder om te weten te komen hoeveel winst je had gemaakt en wat de cashflow was. Maar vandaag de dag kan het natuurlijk anders door de digitalisering.

Financiële tools

Er zijn heel wat interessante tools zoals Yuki, Exact Online, Winbooks die ervoor zorgen dat je je cijfers continu bij de hand hebt. Als ondernemer is dat natuurlijk een droom want zo kan je weten wat voor een financiële impact een bepaalde actie heeft op de boekhouding.

Door gebruik te maken van deze tools zal je weten waar je staat en zal je de cijfers van je bedrijf kennen.

Maar, waarom moet je jouw cijfers kennen?

Wel, door continu je cijfers bij de hand te hebben zal je ze goed kunnen opvolgen. Hierdoor zal je niet een half jaar aan het werken zijn om er dan achter te komen dat je eigenlijk te weinig marge draait.

Het werkt enorm gemakkelijk! Je krijgt bijvoorbeeld een factuur of een btw-bonnetje want je bent op restaurant geweest. Je neemt je smartphone, je opent de app die daarvoor nodig is, je trekt een foto en je verstuurt het naar het boekhoudpakket. En hup, de informatie wordt verwerkt door de boekhouder of bediende.

Dus als ik één tip mag geven? Schaf één van deze tools aan en ken je cijfers!

Meer artikelen

Ondernemen

Groeien, hoe doe je dat?

Als ondernemer zal je je al meerdere malen afgevraagd hebben wat de beste manier is om jouw bedrijf te laten groeien. Je wil verder gaan en bent klaar om de volgende stap te zetten, maar de vraag is natuurlijk hoe doe je dat?

Rock Your Business

RYB: De kracht van visualisatie

Velen onder jullie vragen zich waarschijnlijk wel eens af wat je nu net moet doen om jouw droom te verwezenlijken. Misschien wil je wel een kasteel, een groot stuk grond, veel tijd met familie, een nieuwe auto, een groot feest, enzovoort.

Rock Your Business

RYB: Hire slow, fire fast! Het ontslag en de aanwerving

Deze episode staat in het teken van het ontslag en hoe je dit kan vermijden door een goede aanwervingsprocedure. Het zijn nog steeds moeilijke tijden en we zitten in recessie. Als we de actualiteit volgen horen we dat grote bedrijven zoals Brussels Airlines heel wat medewerkers moeten laten gaan. Er is dus zeker een kans dat ook jij enkele personen zal moeten ontslaan. Dit is natuurlijk geen leuk gesprek en je moet dit niet doen zoals de illustratie.

Ondernemen

Wat is een business coach?

Een business coach is een persoon die jou helpt om op zoek te gaan naar de groei die jij langs de kant laat liggen. Hij of zij helpt jou bij jouw strategisch plan en zal helpen bij het opstellen van concrete en haalbare doelstellingen. Dit alles klinkt misschien niet moeilijk en je kan het misschien allemaal zelf, maar heb jij ooit al een groot sporter gezien zonder coach?

Vraag een gratis strategiesessie aan

Maak een afspraak voor een gratis strategiesessie. .

Jarno stelt tijdens een onlinemeeting gerichte vragen en brengt met jouw antwoorden je bedrijf in kaart.

Jij krijgt gratis tips om je onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Nadien bespreek je samen of je met deze Platinum Coaching Group sneller resultaat kan boeken met jouw bedrijf.

Klik op onderstaande button voor het maken van een afspraak.

Dit is de eerste stap om jouw onderneming te optimaliseren en maximaliseren