Ken jij jouw cijfers?

Ken jij je cijfers? Weet jij waar je staat? Als ik je deze vraag 5 jaar geleden had gesteld was je antwoord waarschijnlijk ‘neen’ geweest. Waarom ‘neen’? Wel, je moest waarschijnlijk nog met je facturen naar de boekhouder om te weten te komen hoeveel winst je had gemaakt en wat de cashflow was. Maar vandaag de dag kan het natuurlijk anders door de digitalisering.

Financiële tools

Er zijn heel wat interessante tools zoals Yuki, Exact Online, Winbooks die ervoor zorgen dat je je cijfers continu bij de hand hebt. Als ondernemer is dat natuurlijk een droom want zo kan je weten wat voor een financiële impact een bepaalde actie heeft op de boekhouding.

Door gebruik te maken van deze tools zal je weten waar je staat en zal je de cijfers van je bedrijf kennen.

Maar, waarom moet je jouw cijfers kennen?

Wel, door continu je cijfers bij de hand te hebben zal je ze goed kunnen opvolgen. Hierdoor zal je niet een half jaar aan het werken zijn om er dan achter te komen dat je eigenlijk te weinig marge draait.

Het werkt enorm gemakkelijk! Je krijgt bijvoorbeeld een factuur of een btw-bonnetje want je bent op restaurant geweest. Je neemt je smartphone, je opent de app die daarvoor nodig is, je trekt een foto en je verstuurt het naar het boekhoudpakket. En hup, de informatie wordt verwerkt door de boekhouder of bediende.

Dus als ik één tip mag geven? Schaf één van deze tools aan en ken je cijfers!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Gerelateerde posts