Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

RYB: De kracht van visualisatie!

Velen onder jullie vragen zich waarschijnlijk wel eens af wat je nu net moet doen om jouw droom te verwezenlijken. Misschien wil je wel een kasteel, een groot stuk grond, veel tijd met familie, een nieuwe auto, een groot feest, enzovoort.

Je kan natuurlijk denken dat je dan heel hard moet werken of dat je moet hopen op een suikertante die je eens een centje toesteekt, maar wat is het nu eigenlijk echt? 

Wel, de beste manier om te verwezenlijken wat je wil is door gebruik te maken van een bepaalde procedure. Het is namelijk zo dat je niet moet wachten op geluk of dat je moet hopen dat het gewoon zal gebeuren zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. 

Nee, zoals ik dus zei is het belangrijk om gebruik te maken van een procedure. Deze procedure leg ik hieronder uit aan de hand van drie zeer gemakkelijke maar inspirerende stappen.

Stappenplan

Stap 1: Maak het concreet

Weet precies wat je wil. Het is belangrijk om zeer concreet te zijn want ieder persoon geeft een andere invulling aan ‘veel’ geld, ‘meer’ vrije tijd, enzovoort. Je moet in dit soort zaken specifiek zijn en echt concreet maken wat jij wil. Je moet dus een getal kleven op ‘meer’ geld en duidelijk maken hoeveel dagen je vrij wil in de week. 

Stap 2: Schrijft het op

Je gaat opschrijven wat je wil en wanneer je dat wil. Je zal dus concreet gaan bepalen tegen wanneer jij dat ene bereikt wilt hebben. Door dit te doen kan je je op jouw einddoel focussen.

Stap 3: De visualisatie

Je gaat beginnen met visualiseren, je gaat jouw droom dus als het ware voor jou zien door gebruik te maken van jouw verbeelding. Je moet dromen en datgene dat je wil bereiken moet je in jouw gedachten hebben. 

Je droomt het op die manier dat het echt lijkt. Je zal merken dat jouw brein op zoek gaat gaan naar manieren om jouw droom te gaan verwezenlijken. Het is namelijk zo dat als je aan iets denkt dat je een magneet gaat worden voor informatie over jouw droom. Je gaat er bewuster mee omgaan en je gaat er veel meer mee in contact komen. Bijgevolg ga je ook sneller ontdekken welke stappen je moet ondernemen om jouw droom te verwezenlijken. 

Ga in de actie

Natuurlijk is het wel belangrijk om in de actie te gaan. Jouw brein gaat je vertellen wat je moet doen en wat de snelste weg is om te bereiken wat je wil. Hierop ga je dan jouw focus leggen en in de actie gaan. Je focust je op wat je wil bereiken en hierna zal alles gemakkelijker verlopen, maar je zal keuzes moeten maken. 

Als we kijken naar topsporters of mensen die enorm veel bereikt hebben zien we een gemeenschappelijk iets namelijk zeer veel focus. Het is zeer belangrijk om naar documentaires en boeken te lezen over personen die reeds meer bereikt hebben als jij.

Door dit te doen zal je zelf ontdekken hoe belangrijk focus is en wat de kracht van visualisatie echt is. Door je hierdoor te inspireren zal je in staat zijn om jouw mindset te veranderen en ervoor te zorgen dat jij jouw dromen kan verwezenlijken.

Boekentip

Visualisatie

De boekentip van deze week is Think & Grow Rich van Napoleon Hill. Dit boek werd geschreven in 1937 en is één van de meest gewaardeerde motiverende boeken aller tijden. Think and Grow Rich onthult de geldmakende geheimen van honderden van de meest welvarende mensen in Amerika. 

Dit boek maakt duidelijk hoe denken en visualisatie jouw leven kan bepalen. Jouw verwezenlijkingen staan in nauw verband met jouw denken en het is dus belangrijk om dit op de correcte manier te doen.

Meer artikelen

Klanten
Ondernemen

Hoe jij dichter bij jouw klanten kan komen

We proberen allemaal een nauwere relatie met onze klanten te ontwikkelen zodat we van hen als het ware fans kunnen maken. Deze fans zijn klanten die herhalend bij ons aankopen en die ons ook doorverwijzen naar anderen. 

Strategisch denken

Customer Journey: van prospect naar promotor

Misschien heb je al van de ‘Customer Journey’ gehoord, misschien ook niet. Toch is dit een enorm belangrijke flow die jij als zaakvoerder of marketeer zeker moet begrijpen alsook gebruiken. 

De customer journey is het proces dat vreemden doorlopen totdat ze klant worden en hierna zelfs jouw product gaan promoten waardoor ze andere vreemden kunnen aanzetten om ook de customer journey te doorlopen. 

HR

Stage in tijden van corona!

Bij Jarno De Smet De Groeistrateeg werken we graag samen met studenten. Ze hebben een frisse en andere blik op zaken, bieden ondersteuning en zijn mee met de nieuwste marketingrages. 

Enkele maanden geleden contacteerde Virginie ons, ze had haar stage moeten annuleren omwille van corona en was haastig op zoek naar iets nieuws want ja, daar was corona. Bij Jarno De Smet hebben we haar met open armen onthaald en ervoor gezorgd dat zij een leerrijke alsook leuke stage kon ervaren. 

Social Media

Social media: how to do it?

Social media is de dag van vandaag niet meer uit onze levens weg te denken. We gebruiken het voor verscheidene doeleinden gaande van afspreken met vrienden tot het bekijken van leuke filmpjes enzovoort. Het leuke aan social media is dat het een zeer lage drempel is waardoor het eigenlijk interessant is voor iedereen, dus ook voor bedrijven. 

Vraag een gratis strategiesessie aan

Maak een afspraak voor een gratis strategiesessie. .

Jarno stelt tijdens een onlinemeeting gerichte vragen en brengt met jouw antwoorden je bedrijf in kaart.

Jij krijgt gratis tips om je onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Nadien bespreek je samen of je met deze Platinum Coaching Group sneller resultaat kan boeken met jouw bedrijf.

Klik op onderstaande button voor het maken van een afspraak.

Dit is de eerste stap om jouw onderneming te optimaliseren en maximaliseren