Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

RYB: De virus proof mindset tegen corona

We kunnen er niet omheen dat corona momenteel de wereld overheerst. Maar, hoe gaan wij als leiders hiermee om en wat kunnen we doen? In deze episode van Rock Your Business geef ik enkele concrete tips over hoe je als zaakvoerder corona kan tackelen.

Tackle corona met deze tips

Tip 1: Zorg dat je kalm blijft alsook bedachtzaam. Denk na en maak een plan, niemand is gebaat bij paniek.

Tip 2: Blijf communiceren met je personeel, communicatie is superbelangrijk. Niets is voor jouw personeel zo vervelend als tijden van onzekerheid. Breng duidelijkheid over taken, werkuren, etc.

Tip 3: Blijf jouw klanten ondersteunen. Heel veel bedrijven gaan in lockdown, maar als je stopt met communiceren naar jouw klanten gaan ze jouw vergeten. Als je blijft communiceren met jouw klanten ga je hier zeker de vruchten van plukken als de economie herleeft.

Tip 4: Cash, cash en nogmaals cash. Zorg dat je liquiditeit goed zit. Het is zeker het moment om je kosten te bekijken, maak een cashplanning, etc.

Tip 5: Clean-up en catch-up. Neem projecten die al te lang blijven liggen weer op, start met de optimalisatie, bestudeer nieuwe programma’s, …

Weet dat de economie niet stopt, het gaat gewoonweg trager gaan. Je zal zeker kunnen blijven werken alsook verkopen maar het gaat meer tijd in beslag nemen.

The E-Myth

Boekentip van de week: The E-Myth of The E-Myth Mastery van Michael E. Gerber

Wie is Jarno De Smet?

Jarno De Smet is een ondernemer “pur sang”. Geboren en getogen in een familie van ondernemers, is het ondernemen hem met de paplepel ingegeven. Zijn eerste bedrijf startte hij op zijn 24ste. Dit was in een mum van tijd een groot succes en behoorde tot de top van zijn sector. Vandaag begeleid hij ondernemers in diverse sectoren.

Hij werkt aan de hand van de 5 pijlers van ondernemen namelijk strategie, marketing, sales, management en cashflow. Door de processen te verbeteren, zal jouw bedrijf op een gestructureerde bedrijf groeien. Met als resultaat: meer omzet, meer winst, meer cashflow en een beter team zodat jij meer vrije tijd krijgt.

Meer afleveringen van Rock Your Business bekijken?

Klik dan hier!

Meer artikelen

Ondernemen

Groeien, hoe doe je dat?

Als ondernemer zal je je al meerdere malen afgevraagd hebben wat de beste manier is om jouw bedrijf te laten groeien. Je wil verder gaan en bent klaar om de volgende stap te zetten, maar de vraag is natuurlijk hoe doe je dat?

Rock Your Business

RYB: De kracht van visualisatie

Velen onder jullie vragen zich waarschijnlijk wel eens af wat je nu net moet doen om jouw droom te verwezenlijken. Misschien wil je wel een kasteel, een groot stuk grond, veel tijd met familie, een nieuwe auto, een groot feest, enzovoort.

Rock Your Business

RYB: Hire slow, fire fast! Het ontslag en de aanwerving

Deze episode staat in het teken van het ontslag en hoe je dit kan vermijden door een goede aanwervingsprocedure. Het zijn nog steeds moeilijke tijden en we zitten in recessie. Als we de actualiteit volgen horen we dat grote bedrijven zoals Brussels Airlines heel wat medewerkers moeten laten gaan. Er is dus zeker een kans dat ook jij enkele personen zal moeten ontslaan. Dit is natuurlijk geen leuk gesprek en je moet dit niet doen zoals de illustratie.

Ondernemen

Wat is een business coach?

Een business coach is een persoon die jou helpt om op zoek te gaan naar de groei die jij langs de kant laat liggen. Hij of zij helpt jou bij jouw strategisch plan en zal helpen bij het opstellen van concrete en haalbare doelstellingen. Dit alles klinkt misschien niet moeilijk en je kan het misschien allemaal zelf, maar heb jij ooit al een groot sporter gezien zonder coach?

Vraag een gratis strategiesessie aan

Maak een afspraak voor een gratis strategiesessie. .

Jarno stelt tijdens een onlinemeeting gerichte vragen en brengt met jouw antwoorden je bedrijf in kaart.

Jij krijgt gratis tips om je onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Nadien bespreek je samen of je met deze Platinum Coaching Group sneller resultaat kan boeken met jouw bedrijf.

Klik op onderstaande button voor het maken van een afspraak.

Dit is de eerste stap om jouw onderneming te optimaliseren en maximaliseren