Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

RYB: De virus proof mindset tegen corona

We kunnen er niet omheen dat corona momenteel de wereld overheerst. Maar, hoe gaan wij als leiders hiermee om en wat kunnen we doen? In deze episode van Rock Your Business geef ik enkele concrete tips over hoe je als zaakvoerder corona kan tackelen.

Tackle corona met deze tips

Tip 1: Zorg dat je kalm blijft alsook bedachtzaam. Denk na en maak een plan, niemand is gebaat bij paniek.

Tip 2: Blijf communiceren met je personeel, communicatie is superbelangrijk. Niets is voor jouw personeel zo vervelend als tijden van onzekerheid. Breng duidelijkheid over taken, werkuren, etc.

Tip 3: Blijf jouw klanten ondersteunen. Heel veel bedrijven gaan in lockdown, maar als je stopt met communiceren naar jouw klanten gaan ze jouw vergeten. Als je blijft communiceren met jouw klanten ga je hier zeker de vruchten van plukken als de economie herleeft.

Tip 4: Cash, cash en nogmaals cash. Zorg dat je liquiditeit goed zit. Het is zeker het moment om je kosten te bekijken, maak een cashplanning, etc.

Tip 5: Clean-up en catch-up. Neem projecten die al te lang blijven liggen weer op, start met de optimalisatie, bestudeer nieuwe programma’s, …

Weet dat de economie niet stopt, het gaat gewoonweg trager gaan. Je zal zeker kunnen blijven werken alsook verkopen maar het gaat meer tijd in beslag nemen.

The E-Myth

Boekentip van de week: The E-Myth of The E-Myth Mastery van Michael E. Gerber

Wie is Jarno De Smet?

Jarno De Smet is een ondernemer “pur sang”. Geboren en getogen in een familie van ondernemers, is het ondernemen hem met de paplepel ingegeven. Zijn eerste bedrijf startte hij op zijn 24ste. Dit was in een mum van tijd een groot succes en behoorde tot de top van zijn sector. Vandaag begeleid hij ondernemers in diverse sectoren.

Hij werkt aan de hand van de 5 pijlers van ondernemen namelijk strategie, marketing, sales, management en cashflow. Door de processen te verbeteren, zal jouw bedrijf op een gestructureerde bedrijf groeien. Met als resultaat: meer omzet, meer winst, meer cashflow en een beter team zodat jij meer vrije tijd krijgt.

Meer afleveringen van Rock Your Business bekijken?

Klik dan hier!

Meer artikelen

Klanten
Ondernemen

Hoe jij dichter bij jouw klanten kan komen

We proberen allemaal een nauwere relatie met onze klanten te ontwikkelen zodat we van hen als het ware fans kunnen maken. Deze fans zijn klanten die herhalend bij ons aankopen en die ons ook doorverwijzen naar anderen. 

Strategisch denken

Customer Journey: van prospect naar promotor

Misschien heb je al van de ‘Customer Journey’ gehoord, misschien ook niet. Toch is dit een enorm belangrijke flow die jij als zaakvoerder of marketeer zeker moet begrijpen alsook gebruiken. 

De customer journey is het proces dat vreemden doorlopen totdat ze klant worden en hierna zelfs jouw product gaan promoten waardoor ze andere vreemden kunnen aanzetten om ook de customer journey te doorlopen. 

HR

Stage in tijden van corona!

Bij Jarno De Smet De Groeistrateeg werken we graag samen met studenten. Ze hebben een frisse en andere blik op zaken, bieden ondersteuning en zijn mee met de nieuwste marketingrages. 

Enkele maanden geleden contacteerde Virginie ons, ze had haar stage moeten annuleren omwille van corona en was haastig op zoek naar iets nieuws want ja, daar was corona. Bij Jarno De Smet hebben we haar met open armen onthaald en ervoor gezorgd dat zij een leerrijke alsook leuke stage kon ervaren. 

Social Media

Social media: how to do it?

Social media is de dag van vandaag niet meer uit onze levens weg te denken. We gebruiken het voor verscheidene doeleinden gaande van afspreken met vrienden tot het bekijken van leuke filmpjes enzovoort. Het leuke aan social media is dat het een zeer lage drempel is waardoor het eigenlijk interessant is voor iedereen, dus ook voor bedrijven. 

Vraag een gratis strategiesessie aan

Maak een afspraak voor een gratis strategiesessie. .

Jarno stelt tijdens een onlinemeeting gerichte vragen en brengt met jouw antwoorden je bedrijf in kaart.

Jij krijgt gratis tips om je onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Nadien bespreek je samen of je met deze Platinum Coaching Group sneller resultaat kan boeken met jouw bedrijf.

Klik op onderstaande button voor het maken van een afspraak.

Dit is de eerste stap om jouw onderneming te optimaliseren en maximaliseren

Schrijf je nu in voor het Business Succes Blueprint event op 23 september!