Hoe word je een ondernemer 2.0?

profielfoto Jarno De Smet

17 manieren om meer uit jezelf en uit je zaak te halen

Je hebt de stap gezet: je bent je eigen zaak begonnen! Je bent gedreven en enthousiast. Je gaat er voor! Of je bent reeds een aantal jaren bezig met ondernemen. Maar om de één of andere reden loopt het niet zo vlot als je gehoopt had. Je werkt wel 80 uren per week. Klant is immers koning. Je hebt zo goed als geen sociaal leven meer. Business before pleasure, toch? Er is nog zelden tijd om leuke dingen te doen met je gezin omdat er altijd wel weer iets tussenkomt, waardoor je werkdagen uitlopen en je tijdens het weekend nog aan je administratie moet werken. Anders geraken je facturen niet tijdig buiten en komt er geen geld binnen. Voor niets gaat immers enkel de zon op. Je zou jezelf graag meer loon uitkeren als compensatie voor je harde werk en de vele uren die je klopt, maar vaak laat de situatie dat niet toe omdat de kosten van je zaak de pan uit swingen.

Herkenbaar?

Het enthousiasme van de (startende) ondernemer slinkt soms met de jaren. Je doet je werk nog steeds graag en je bent er goed of zelfs zeer goed in. Je houdt van de relatieve vrijheid van de zelfstandigheid. Je zet je elke dag weer voor 100% in om je klanten de best mogelijke service te bieden. Maar het frustreert je dat je niet vooruit geraakt, dat je je zaak niet tot een hoger niveau lijkt te kunnen brengen. 

Hoe komt het toch dat succesvolle ondernemers, grootverdieners, zoveel voldoening lijken te halen uit hun werk terwijl jij als kleine zelfstandige jezelf te pletter werkt en toch ter plaatste lijkt te blijven trappelen? Wat doen zij wat jij niet doet? Wat is hun geheim om meer plezier te halen uit hun werk? Om nog een leven te leiden naast hun job, om zichzelf een degelijk loon uit te betalen en een comfortabel leven te kunnen leiden?

Wel, zij denken en ondernemen voornamelijk strategisch en niet louter tactisch. En ze hebben de juiste mindset waardoor hun denken rechtstreeks naar de gewenste resultaten leidt. Zo weten zij hun toegevoegde waarde voor hun bedrijf te vergroten én halen ze meer uit zichzelf en uit hun zaak.

Uiteraard kan jij dit ook! Je beschikt reeds over heel wat noodzakelijke tools die jou tot een gepassioneerd ondernemer maken. Je bent gedreven en volhardend. Wat ontbreekt er dan nog? De juiste mindset! Door een verandering van je mindset en de toepassing van aantal doeltreffende strategieën zal je namelijk een kwantumsprong kunnen maken om een ondernemer 2.0 te worden! Je zal:

 • je sterke punten kunnen identificeren en toepassen
 • beter prioriteiten kunnen stellen
 • je focus leggen op taken die rechtstreeks bijdragen tot de groei van je bedrijf 
 • creatieve ideeën ontwikkelen om je business te optimaliseren
 • een grotere meerwaarde zijn voor jouw onderneming
 

Focus jezelf op de volgende tips en geef jezelf, je zaak en je leven een boost!

 1. Definieer je doelen en geef niet op tot je deze bereikt.
 2. Werk aan je imago en aan je zelfbeeld.
 3. Geef steeds het beste van jezelf: werk hard en met toewijding.
 4. Leg jezelf er op toe om steeds de best mogelijke dienstverlening te geven in alles wat je doet.
 5. Vraag naar wat je wilt hebben.
 6. Bewaar je integriteit.
 7. Ondernemen is een marathon, geen sprint. Blijf de toekomst en de voortdurende groei van je bedrijf voor ogen houden.
 8. Focus op je doelen.
 9. Concentreer je op je resultaten.
 10. Wees een probleem-oplosser.
 11. Tune in op je verbeelding en gebruik al je creativiteit om nieuwe ideeën te ontwikkelen die jouw business beter zullen maken.
 12. Zet mensen altijd op de eerste plaats. Met een sterk team bereik je meer.
 13. Investeer in jezelf. Blijf je kennis en vaardigheden ontwikkelen door middel van zelfstudie en persoonlijke ontwikkeling.
 14. Streef naar uitmuntendheid. Zorg er voor dat je een expert wordt in de zaken die belangrijk zijn voor jouw bedrijf en voor jouw klanten.
 15. Focus op je klant. Zorg er voor dat je de noden en het welzijn van je klant op de eerste plaats zet bij het nemen van beslissingen. 
 16. Focus op je cash flow. Zoek voortdurend naar manieren om de financiële toestand van je onderneming te verbeteren.
 17. Ontwikkel een positieve attitude. Werk aan je expertise én persoonlijkheid om de best mogelijke resultaten voor je bedrijf te behalen.
 

Mindset is everything! Door te evolueren van een tactisch ondernemer naar een strategisch ondernemer zal je je zaak en je leven gegarandeerd naar een ongekend niveau tillen!

Wil jij ook een ondernemer 2.0 worden? Vraag dan snel een gratis strategiesessie aan zodat ik jou hierbij kan begeleiden!

 

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Gerelateerde posts