Wat is een zelfsturend bedrijf?

De heilige graal van het ondernemerschap? Dat is een zelfsturend bedrijf. Een bedrijf dat jou de financiële rust en vrijheid geeft waar je als hardwerkende ondernemer meer dan recht op hebt. Maar wat is dat dan juist, zo’n zelfsturend bedrijf? 

Mijn definitie van een zelfsturend bedrijf

Wanneer je aan 10 ondernemers vraagt wat voor hen een zelfsturend bedrijf is, zal je waarschijnlijk 10 verschillende antwoorden krijgen. Toch blijft het doel van dit soort bedrijf steeds hetzelfde; meer financiële rust en vrijheid verkrijgen. 

Mijn definitie van een zelfsturend bedrijf gaat als volgt. Een zelfsturend bedrijf is een bedrijf dat zichzelf stuurt naar groei en succes, zonder dat de zaakvoerder betrokken is bij alle aspecten van het dagdagelijks management. Zo kan de zaakvoerder focussen op doorbraken binnen de onderneming. 

Een zelfsturend bedrijf is dus een bedrijf waar iedereen, inclusief de zaakvoerder, doet wat hij goed kan, en graag doet.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat je alles dat je zelf niet graag doet gaat afschuiven op iemand anders die deze zaken ook niet graag doet. Je moet op zoek gaan naar de juiste mensen die graag doen, wat jij als zaakvoerder niet graag doet. Op deze manier doet iedereen in het bedrijf wat men goed kan, en graag doet.

Het gevolg hiervan is dat iedereen in het bedrijf gemotiveerd is, en daardoor zelf met ideeën zullen komen. Op deze manier gaat elk facet van uw bedrijf beginnen groeien. 

Wil je zelf groeien naar een zelfsturend bedrijf? Vraag dan hieronder een gratis strategiesessie aan!

Voor wie is een zelfsturend bedrijf van toepassing?

Als jij als ondernemer meer financiële rust wilt ervaren, wilt genieten van meer financiële vrijheid en een betere work-life balans wilt creëren, dan is een zelfsturend bedrijf iets voor jou.

Een zelfsturend bedrijf is van toepassing voor elke ondernemer die wenst te groeien, zonder dat hij hier opofferingen voor hoeft te maken in zijn vrije tijd. 

Anders dan dat heel wat mensen denken, is het niet noodzakelijk een groot team te hebben om naar een zelfsturend bedrijf te werken. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je zelfsturend bedrijf is. Je kan zelfs met een aantal freelancers werken, de concepten en principes blijven dezelfde.  Je doet als zaakvoerder wat je leuk vind en goed kan, en voor je werknemers geldt net hetzelfde.   

Nog vragen over hoe jouw bedrijf kan groeien naar een zelfsturend bedrijf? Vraag dan hieronder een gratis strategiesessie aan!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Gerelateerde posts